Paula Álvarez | Els dies 20, 21 i 22 de setembre torna per segon any consecutiu el congrés internacional de fons d’inversió The District. Després de la seva inauguració l’any passat a Montjuïc, que va ser rebentada per el moviment per l’habitatge català, la trobada de fons voltor i altres especuladors s’ha desplaçat a L’Hospitalet de Llobregat.

Davant la tornada del saló immobiliari, entitats i col·lectius del moviment per l’habitatge, el moviment ecologista i els moviments socials i sindicals catalans han cridat a la mobilització de la classe treballadora el dia 20 de setembre a través d’una roda de premsa i un manifest contra “el projecte polític i econòmic que garanteix els beneficis milionaris per als especuladors i els rendistes, a costa d’expulsar-nos de les nostres llars i substituir-nos per turistes que consumeixin, de precaritzar les nostres feines, de fer inassequible l’habitatge i de carregar-se el territori”. 

Segons els organitzadors, aquesta edició reunirà a la Fira Barcelona Gran Via a més de 1200 promotors, entitats financeres i immobiliàries. A la llista de convidats destaquen Azora, Banco Santander, CaixaBank, Banco Sabadell, Blackstone, CBRE o Brookfield, entre d’altres. L’objectiu declarat de The District és convertir Barcelona en “la capital europea del Real Estate, així com assegurar un espai de trobada per a oportunitats de negoci que promoguin el “veïnatge del futur”; un vincle escabrós que sorgeix de la concepció de l’habitatge com un actiu financer, un dipòsit de valor en lloc d’una necessitat bàsica, carència que comporta una multiplicitat d’impactes negatius en la qualitat de vida de qui habita

En un sistema financer que es vol fer passar per sòlid posant-se a disposició de la mobilitat del capital, els fluxos financers i els dipòsits, el que es vetlla per les administracions públiques i responsables polítics és qui renta els immobles, no qui els habita. The District torna a una Barcelona amb la precarietat cronificada per el dogma del creixement, la turistització, la inestabilitat residencial, campanyes difamatòries com la de Desokupa i la ultradreta, el model fòssil, la reducció d’entorns naturals i zones verdes a més de projectes contra els serveis ecosistèmics com Hard Rock. 

Enguany els actors especulatius tornen a trobar-se per a augmentar les seves ganàncies amb les vides de la classe treballadora. Tanmateix, la celebració de The District al recinte de Gran Via en comptes del recinte de Montjuïc degut al bloqueig de l’any passat és una mostra de la força de l’articulació i organització popular. Aquest dimecres seran rebuts per la força col·lectiva i el rebuig i dimarts ja han tingut una primera salutació de la Barcelona que lluita.



Source link