Redacció Catalunya | Després de dos anys amb dificultats i adaptacions per la pandèmia, Anticapitalistes torna a organitzar la seva Escola de Primavera en el format complet i amb novetats en l’apartat cultural. Aquesta edició de l’Escola és especial per diferents motius: d’una banda, és la desena edició d’aquesta cita amb la formació que l’organització ecosocialista catalana ha consolidat i, d’altra banda, l’Escola de Primavera torna al seu format habitual després d’una edició online el 2020 i una altra en format reduït de només un dia el 2021. Les jornades es duran a terme aquest mes d’abril de nou a Can Rigol (Begues, Barcelona) amb un cap de setmana ple de formacions, debats i espais d’oci oberts per totes aquelles persones que, en els temps de pessimisme actuals, cerquen plegades una sortida de les crisis del sistema capitalista.

Una de les novetats és que aquest any les instal·lacions de la casa de colònies permetran l’acampada per gaudir d’un entorn excepcional com el del Parc Natural del Garraf al llarg del 9 i 10 d’abril, cap de setmana en què es realitzarà l’Escola.

Des de l’organització han dissenyat un programa que vol posar de relleu lluites arreu del territori, qüestions d’actualitat i elements de construcció de la praxis marxista. El dissabte 9 la jornada s’iniciarà amb dues formacions: la primera sobre ‘El moviment LGTBI des del marxisme’ i la segona per reflexionar sobre ‘Moviment antiracista, pensament decolonial i racisme d’Estat’. Ja després del dinar, i d’una estona per l’oci, la programació donarà pas a la taula rodona ‘Imaginar una cultura de classe avui’ i acabarà el dia amb activitats culturals.

El diumenge 10 al matí s’obrira el torn als tallers amb els quals les organitzadores busquen facilitar un espai on compartir experiències de lluites vinculades al territori, lluites ecologistes i les mobilitzacions protagonitzades per les sanitaries en el context post pandèmia.

Totes aquestes activitats formatives estan vinculades a un programa d’activitats d’oci com la vetllada musical amb col·loqui amb el grup de hip-hop barceloní Pinan 450f, exposicions fotogràfiques, ludoteca i un dinar popular per commemorar la desena edició de l’escola diumenge al migdia que servirà de cloenda pel cap de setmana.

Podeu consultar el programa complet, la informació pràctica i les inscripcions a la web d’Anticapitalistes.
Source link